Metaal Primer WB is een watergedragen anti-corrosie primer op basis van een speciaal ontwikkelde en gemodificeerde alkydhars. Het product bevat roestwerende pigmenten zoals zinkfosfaat en beschikt over zeer goede corrosiewerende eigenschappen. Daarnaast is de Metaal Primer WB snel droog, snel waterresistent en hecht het zeer goed op de ondergrond. Het is dan ook speciaal geschikt als primerlaag op staal, zoals stalen daken, damwanden en andere stalen ondergronden.

De primer dient altijd afgewerkt worden met een topcoat. Door de snelle droging (1-2 uur bij 20°C) kan dit op dezelfde dag plaats vinden. Metalen daken kunnen zowel met Isonit Dakcoating in diverse glansgradaties als de Climate Cooler Uni RoofTopCoat  en Metaal Topcoat worden afgewerkt.

Metaal Primer WB is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen

Metaal Primer WB kan worden toegepast op stalen beplatingen en reeds voorbehandelde gevel- en dakbeplating (zoals Plastisol beplating). Het product kan worden gebruikt voor het primeren van staal in zowel binnen- als buitentoepassingen.

De Metaal Primer WB is verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs en oxide rood en heeft een matte uitstraling. De aanbevolen  natte laagdikte van de Metaal Primer WB is 100 micron. Dit komt neer op een droge laagdikte van  dat 40 micron.

Het gebruik van Metaal Primer WB wordt afgeraden tijdens perioden, waarbij de temperatuur beneden de 10°C ligt.

Productinformatie:

TDS Metaal Primer WB

Verpakkingen:

20 liter

Kleuren:

Lichtgrijs en oxide rood